Bilgi ve İletişim Teknolojileri

VERİ MERKEZİ ÇÖZÜMLERİ, ENERJİ, BMS, PMS, DCIM

Bir Veri Merkezi binanın sadece bir odasında olabilir, bir veya daha fazla katta olabilir veya binanın tamamında müstakil bir şekilde olabilir. Güç, soğutma ve masraf kriterleri için durum senaryoları gelecekte yaşanabilecek büyümeler de dikkate alınarak tasarlanır. Amaç; Veri Merkezi mastır planı için gerekli olan ekipmanlara ve mekana ait adet, boyutlar, yerleşim, bilgi teknolojileri zemin sistem planları, güç ve soğutma teknolojileri düzenlemeleri gibi parametreleri hazırlamaktır. En uygun teknoloji altyapısı ve kritik güç kapasiteleri, PUE (Power Utilization Efficiency) değerini kullanan toplam güç gereksinimleri, mekanik soğutma kapasiteleri, kabin başına kilovat değeri, yükseltilmiş zemin alanı ve tesis için kullanılabilirlik seviyesi gibi planlama kriterleri geliştirilmiştir.

Veri Merkezi için yer seçimi yapılırken elektrik şebekesine olan yakınlığı, telekominikasyon altyapısı, ağ hizmetleri, ulaşım yolları ve acil durum hizmetleri veri merkezi tasarımında dikkate alınan masraf, risk, güvenlik ve diğer faktörleri etkiler. Yer seçiminde bölgenin iklimi de dikkate alınmalıdır, iklim nasıl bir soğutma stratejisi izleneceğini belirler. Ayrıca, tesis çizimlerinin belirlenmesi ve inşaat çizimleri, teknoloji altyapı çizimleri, detaylı BT altyapı tasarımı ve BT altyapı dokümanları hazırlanmaktadır. Her bir süreçte KOLEGA; durumu stratejik olarak incelemekte, süreçler arasında geçişleri planlama ve değerlendirme için disiplinli ve istişari bir yaklaşım benimsemektedir.

Veri Merkezlerinden Beklenen En Temel Özellikler;
  • 7-24 Çalışabilirlik
  • Hatasız çalışma ve devamlı izlenebilme
  • Güç yönetimi ve ağ bağlantılarında farklı kanallardan yedeklilik 
  • Ağ güvenliği, fiziksel erişimlerde yetkilendirme ve görüntülü gözetleme
  • Çevre Şartlarının Kontrol altında tutulması
  • Yangına karşı duman algılama gibi erken uyarı sistemleri

 

 

Özetle, 

Kurumların artık en kritik birimlerinden olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri servislerinin barındırdığı sistem odalarının sıfırdan dizayn edilmesinden, inşaatı da dahil olmak üzere olan tüm süreçlerinizde en yenilikçi çözümleri sunuyoruz. Mevcut veri merkezinin modernize edilmesi, gerektiği durumlarda farklı bir lokasyona taşınması, uygun yer olmaması durumunda conteyner çözümü, birden fazla veri merkezinin konsolide edilmesi, mevcut veri merkenzinizin yanısıra iş sürekliliği merkezinin kurulması, farklı bir yerleşkede Felaket Kurtarma Merkezinin kurulması gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliriz. Tüm bu projelerinizde de gerek duyulan tüm donanım, yazılım, altyapı, kablolama, elektrik işleri ve inşaat işlerini anahtar teslim gerçekleştirebiliriz.  

 

NETWORK ÇÖZÜMLERİ

Bilgisayar sistemindeki donanım ve yazılım kaynaklarının paylaşımlarını sağlayan iki ya da daha fazla bilgisayar donanımının kablolu veya kablosuz şekilde bir araya geldiği sistemlere network diğer bir adıyla ağ sistemleri denir.

Network sistemleri temelde bu sistemleri birbirine bağlayan alt yapı ve alt yapı üzerindeki bağlantı cihazlarından oluşur. Altyapı sistemleri içerisinde bilgisayarların birbirine bağlanmasını sağlayan pasif bileşenler bulunurken, altyapı üzerinde iletişim sağlayan aktif bileşenler yer almaktadır.

KOLEGA olarak, sağladığımız yerel alan ağı çözümlerimiz kapsamında; marka bağımsız LAN anahtarlama (switching) çözümleri ile uçtan uca yönetilebilir verimli ve akıllı ağ mimarilerinin kurulumu bulunmaktadır.

 

 

DONANIM ÇÖZÜMLERİ

Sunucu (Server), Depolama Ünitesi (Storage), Masaüstü Bilgisayarlar (Pc), Dizüstü Bilgisayarlar (Notebook), Tablet gibi kurumların ihtiyaç duyduğu tüm donanımlar çözüm yelpazemizde mevcuttur.

BULUT BİLİŞİM ve SANALLAŞTIRMA

Her geçen gün teknoloji daha fazla buluta geçiyor. Sistemlerinizi daha rahat yönetmek ve esnek bir şekilde kullanmak için hem kurum içi, hem de istenirse outsource hizmet olarak Bulut Bilişim Hizmetlerimizden faydalanabiliriz. Sizlerin gereksinimleri ölçüsünde istenildiği gibi modelleyebileceğimiz çözümlerimizle güvenli bir şekilde sistemlerinizi yönetebilirsiniz. Çok geniş bir kapsamda (SaaS ve / veya laaS) verilerinizi yönetebilir veya uygulamalarınıza nerede olursanız olun erişebilirsiniz. Konvansiyonel sistemlerin aksine bulut bilişim çözümleri ile ister bir bilişim yöneticisi olun, ister bir geliştirici veya girişimci size en uygun çözümü seçebilirsiniz.

Maliyetleri azaltıp, verimliliği ve iş yapış sürelerini arttırmak  isteyen kurumlar, masaüstü sanallaştırma veya kurum içi dosya paylaşım sistemlerini son zamanlarda daha da çok kullanmaya başlamışlardır. Bu alanlarda da çözüm ortaklarımız ile birlikte en hızlı ve en uygun fiyatlı çözümleri müşterilerimize sunmaktayız.  

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Forrester’ın  bir araştırmasına göre kurumların ve şirketlerin gelirlerinin %47’si 2020 yılında dijitalleşme aktivitelerinden oluşacak. Dijitalleşmenin temeli veriye dayanmaktadır, ve dijitalleşebilen her veri dijitalleşecek ve entegre olabilen her sistem birleşecek. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Tüm bu dijitalleşme sürecinin sonunda da kurumların süreçleri iyileşecek, verimlilik artacak ve maliyetler çok ciddi bir şekilde azalacak. Bu anlamda gerek yazılım gerekirse de IOT çözümlerimizle dijitalleşme süreçlerinizde her türlü ihtiyacınızı karşılayabiliriz.

Açık Sistemler

Kurumların dijital dönüşüm yolculuklarında yüksek maliyetli teknolojik dışa bağımlılıklardan da kurtulup, açık kaynak sistemlere dönüşüm ve pardus konularında da danışmanlık hizmetleri sunmaktayız.

Veri Yönetimi ve Büyük Veri (BigData)  

Karmaşık Fiziksel cihazların oluşturduğu verilerin analiz edilerek anlamlı faydalı bilgilere dönüştürülmesi (İş Zekası) sonucu, kurumlar mevcut durumlarını daha iyi tespit edebilecek ve ileriye yönelik alınacak kararlarda (Karar Destek Sistemi) daha doğru stratejiler geliştirebilecek. Hem yapısal hem de yapısal olmayan verilerin faydalı raporlara dönüştürülmesi ve anlık takibi artık kurumlar bir opsiyondan olmazsa olmaz bir gereksinim haline gelmiştir.

Yedekleme, Recovery ve Arşiv

Verilerin yedeklenmesi, gerektiğinde geri gelmesi ve arşivlenmesi de oldukça önemlidir. Bu kapsamda da iş ortaklarımız ile kurumlarımıza çözümler sunmaktayız.

Ağ Çözümleri (Network)

Anahtarlar (Switches), Yönlendiriciler (Routers) ve Erişim Noktaları (Access Points) ağ çözümlerinin temelini oluşturmaktadır. Bu çözümler sayesinde cihazlar birbiriyle iletişim kurup veri transferi gerçekleştirebilmekte hatta farklı ağlar da birbiriyle iletişim kurabilmektedir.

Kablolu Ağ Çözümleri

Kablolarla birbirine bağlı cihazlar ve bilgisayar sistemleri aralarında veri transferi gerçekleştirebilmektedir. Çoğu kablolu network sistemlerinde ethernet kablosu kullanılmaktadır.

Kablosuz Ağ Çözümleri

Kablolu ağ çözümlerinin aksine kablo kullanılmadan sağlanan iletişim çözümüdür. Kurumları kablolama maliyetinden kurtaran bu sistemler binalarda ve kampüslerde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Ağ Yönetimi ve İzleme

İşleyişin ve iletişim kesintisiz olması için ağ sistemleri sürekli olarak monitör edilmeli yani izlenmelidir. Kurumların ağ sistemlerini proaktif bir şekilde takip etmelerini sağlayan bu çözüm sayesinde kurumlar ağlarındaki sorunları da tespit edip çözüme kavuşturabilmektedir.

Fiziksel Güvenlik 

Kapalı Devre Kamera Sistemi (CCTV), Access Control (Erişim Kontrol), Turnike Sistemi gibi Fiziksel Güvenlik Sistemleri sağlamaktayız. 

Ses ve Görüntüleme Sistemleri

Monitörleme yazılımları için gerekli olan Video WALL çözümleri de yine kurumlara sunduğumuz ürünler arasındadır. Bunun yanısıra toplantı odası ve seslendirme çözümlerimiz de bulunmaktadır.

 

SİBER GÜVENLİK

Dijitalleşen dünyada iş yapış şekilleri de artık online olarak yürümektedir. Siber saldırılar ise dünyanın her yerinde iş yaşamını tehdit eden en önemli risklerden biridir.

Bu tehditle başa çıkabilmemiz için siber saldırıları erken ikaz sistemleriyle belirleyebilmemiz, belirlediğimiz bu tehditleri tanımlayıp tasnif edebilmemiz, tasnif edilen tehditlerle mücadele edebilmemiz ve tüm bu işlemleri yaparken kendi sistemlerimizi de koruma altına alabilmemiz gerekmektedir.

Firmamızın sağladığı güvenlik hizmetleri ile ağlarınızın yetkisiz erişimlere karşı korunmasını ve daha güvenli hale getirilmesini sağlıyoruz.

UYGULAMA GELİŞTİRME VE HAZIR YAZILIM ÇÖZÜMLERİ

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz yazılım çözümleri ile öncelikli amacımız müşterilerimizin kurumsal yapılarını güçlendirerek, operasyonel işleri dijital dünyaya taşıyarak kaynak ve maliyet tasarrufu sağlamaktır.

Bu misyonu gerçekleştirirken müşterilerimizin ihtiyaçlarını en güncel teknolojileri kullanarak çözmeyi ve başarılarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

 

Address Location

Prof. Ahmet Taner KIŞLALI Mah. İlko Villaları 2840 Sok. No:3 PK: 06810 Çankaya/ANKARA

Address Location

info@kolega.com.tr

Address Location

0312 241 38 77
Copyright @ 2020 KOLEGA